A zöld kávé és a máj egészsége

Az amerikai felnőttek több, mint fele átlagosan három csésze kávét elfogyaszt egy nap, állítja az Alimentary Pharmacology & Therapeutics. A zöld kávénak megvizsgálták a lehetséges pozitív és negatív hatásait a különböző egészségügyi feltételek mellett és a kutatási eredmények összességében pozitívak. Az egyik terület különösen ígéretesnek mutatkozik, hiszen a zöldkávéról úgy tűnik, hogy igen hatékony a máj egészségének fenntartásában és a májbetegségek megelőzésében.

Zöld kávé

Rák

A National Cancer Center Japánban végzett nagyszabású kutatásában több, mint 330 felnőttet vontak be a vizsgálatba, akiknél újonnan diagnosztizálták a májrákot. A vizsgálat eredményeit 2005-ben publikálták. Az eredmény: azok a személyek, akik naponta vagy kétnaponta fogyasztottak zöldkávét, jóval kisebb kockázatot jelentett a máj rákosodása, hiszen a daganat terjedése megállt vagy visszahúzódott.

Cirózis

A cirózis a máj egy gyulladásos állapota, amiben romlik a májfunkció is. Gyakran okozza az alkoholizmus. Egy 2006-os kutatás kimutatta, hogy az alkohol okozta májcirózis jelentősen alacsonyabb volt a zöldkávét fogyasztók körében, mint azoknál, akik nem fogyasztanak kávét.

Vírusos májgyulladás

A hepatitis a máj egy olyan gyulladása, amit vírusok vagy a kábítószer-használat okoz. Ez lehet akut vagy krónikus. Egy kísérletben hepatitis C-ben szenvedő személyeket vizsgáltak, akik kávét vagy teát fogyasztottak nap, mint nap. Azoknál az alanyoknál, akik napi három csésze kávét elfogyasztottak, jóval alacsonyabb volt a betegség progressziója, mint azoknál, akik nem ittak kávét. A teának ennél enyhébb, de szintén pozitív hatása volt.

Májfibrózis

A májfibrózis akkor fordul elő, ha a fehérjék túlzott mértékben felhalmozódnak és így a májsejtek sérülnek. Egy 2010-es tanulmány szerint akik napi 2,25 csésze kávét fogyasztottak rendszeresen, azoknál jóval ritkábban jelentkezett a májfibrózis. Minden 67 mg-os koffeinfogyasztás (fél csésze kávénak felel meg) 14%-os csökkenést idéz elő a májfibrózis nagyságában.

Testsúlycsökkentés
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

-10% DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2490 Ft
2770 Ft
Megnézem
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!