A zöld kávé és a máj egészsége

Az amerikai felnőttek több, mint fele átlagosan három csésze kávét elfogyaszt egy nap, állítja az Alimentary Pharmacology & Therapeutics. A zöld kávénak megvizsgálták a lehetséges pozitív és negatív hatásait a különböző egészségügyi feltételek mellett és a kutatási eredmények összességében pozitívak. Az egyik terület különösen ígéretesnek mutatkozik, hiszen a zöldkávéról úgy tűnik, hogy igen hatékony a máj egészségének fenntartásában és a májbetegségek megelőzésében.

Zöld kávé

Rák

A National Cancer Center Japánban végzett nagyszabású kutatásában több, mint 330 felnőttet vontak be a vizsgálatba, akiknél újonnan diagnosztizálták a májrákot. A vizsgálat eredményeit 2005-ben publikálták. Az eredmény: azok a személyek, akik naponta vagy kétnaponta fogyasztottak zöldkávét, jóval kisebb kockázatot jelentett a máj rákosodása, hiszen a daganat terjedése megállt vagy visszahúzódott.

Cirózis

A cirózis a máj egy gyulladásos állapota, amiben romlik a májfunkció is. Gyakran okozza az alkoholizmus. Egy 2006-os kutatás kimutatta, hogy az alkohol okozta májcirózis jelentősen alacsonyabb volt a zöldkávét fogyasztók körében, mint azoknál, akik nem fogyasztanak kávét.

Vírusos májgyulladás

A hepatitis a máj egy olyan gyulladása, amit vírusok vagy a kábítószer-használat okoz. Ez lehet akut vagy krónikus. Egy kísérletben hepatitis C-ben szenvedő személyeket vizsgáltak, akik kávét vagy teát fogyasztottak nap, mint nap. Azoknál az alanyoknál, akik napi három csésze kávét elfogyasztottak, jóval alacsonyabb volt a betegség progressziója, mint azoknál, akik nem ittak kávét. A teának ennél enyhébb, de szintén pozitív hatása volt.

Májfibrózis

A májfibrózis akkor fordul elő, ha a fehérjék túlzott mértékben felhalmozódnak és így a májsejtek sérülnek. Egy 2010-es tanulmány szerint akik napi 2,25 csésze kávét fogyasztottak rendszeresen, azoknál jóval ritkábban jelentkezett a májfibrózis. Minden 67 mg-os koffeinfogyasztás (fél csésze kávénak felel meg) 14%-os csökkenést idéz elő a májfibrózis nagyságában.

Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!